فارس مستعد جذب سرمایه در بخش کشاورزی است / گلایه از عملکرد سیستم بانکی استان نسبت به تکالیف قانونی
به گزارش ایلنا، محمدجواد عسکری در این نشست با تاکید بر اینکه اجرایی کردن راهبردهای کلان کشور در استانها باید با سازوکارهای مناسب و هدفمند باشد، مطرح کرد: تغییر الگوی کشت محصولات کشاورزی یکی از اولویتهای اصلی کشور بوده که وزارت جهاد کشاورزی این موضوع را در قالب یک سند راهبردی به استانها تکلیف کرده
به گزارش ایلنا، محمدجواد عسکری در این نشست با تاکید بر اینکه اجرایی کردن راهبردهای کلان کشور در استانها باید با سازوکارهای مناسب و هدفمند باشد، مطرح کرد: تغییر الگوی کشت محصولات کشاورزی یکی از اولویتهای اصلی کشور بوده که وزارت جهاد کشاورزی این موضوع را در قالب یک سند راهبردی به استانها تکلیف کرده است تا نسبت به توسعه کشتهای نوین برنامهریزی کنند.
وی با اشاره به اینکه داشتن برنامه الگوی کشت برای هر یک از استانها باید محور فعالیتها باشد، افزود: کشت محصولات گلخانهای یکی از راهکارهای پایدار در توسعه بخش کشاورزی است که این موضوع علاوه بر تامین امنیت غذایی باعث کاهش محسوس مصارف آبی ما خواهد شد.
نماینده داراب و زریندشت در مجلس اجرایی شدن این راهبردها را منوط به تامین اعتبار لازم در این پروژهها دانست و ادامه داد: توسعه کشتهای نوین به ویژه گلخانهها نیازمند جذب سرمایه لازم جهت تأمین مالی اینگونه پروژهها است که در این راستا تسهیلات بانکی قابل توجهی در قانون بودجه پیشبینی شده که بانکها باید نسبت به تعهدات شان متعهد باشند.
وی با گلایه از عملکرد سیستم بانکی فارس نسبت به تکالیف قانونی آنها در بخش کشاورزی، بیان داشت: تمامی بانکها باید ۱۵ درصد از منابع بانکی در اختیار را جهت رونق بخش کشاورزی اختصاص بدهند که متأسفانه در فارس این فرآیند نامناسب ارزیابی میشود و بایستی دولت در این زمینه نسبت به تکالیف قانونی خود پایبند باشند؛ در غیراینصورت به عنوان ترکفعل همانند گذشته به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.
عسکری با اشاره به حجم بالای تولید محصولات زراعی و باغی در فارس خواستار توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی شد و گفت: با ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی علاوه بر ایجاد و تکمیل زنجیره ارزش در تولیدات نیز زمینههای لازم رشد اقتصادی کشاورزان با ارائه محصولات و فرآوردهها در بازارهای داخلی و همچنین صادرات در بازارهای جهانی فراهم خواهد شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس فارس را بستر سرمایهگذاری در بخش کشاورزی معرفی کرد و اظهار داشت: تمام شرایط لازم و زیرساختهای مناسب در زمینه جذب سرمایه در بخش کشاورزی فارس وجود دارد که اگر در این رابطه برنامه هدفمند و جدی از سوی متولیان پیشبینی شده باشد قطعا شاهد گسترش سرمایهگذاریها و اشتغالآفرینی برای جوانان متخصص و توانمند این استان خواهیم بود.
این نماینده مجلس کشت در اراضی کمبازده و شیبدار را یکی دیگر از راهبردهای مشخص و کلان کشور معرفی کرد و گفت: کشت دیم در این اراضی یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری و همچنین برنامه اولویتدار وزارت جهاد کشاورزی محسوب میشود که با توجه به ظرفیتها و قابلیتهای منحصربهفردی که در فارس وجود دارد انتظار داریم در این بخش با مشارکت کشاورزان پیشرو شاهد تحول محسوس باشیم.
امهال و استمهال تسهیلات بانکی، بکارگیری فناوریهای نوین در توسعه بخش کشاورزی، استفاده از شرکتهای دانشبنیان و مراکز علمیتحقیقاتی در ارتقای بهرهوری محصولات کشاورزی، مکانیزه کردن کشت با توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی و همچنین ایجاد پایانههای صادراتی از دیگر محورهای اصلی گفتوگو در این نشست بود که در رابطه با اهمیت آنها تبادلنظر شد.
در پایان این نشست از وزیر جهاد کشاورزی برای سفر دو روزه به فارس به منظور بازدید از توانمندیها و ظرفیتهای این استان در ماههای آتی دعوت به عمل آمد.
انتهای پیام/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰