شFCIP چیست؟
dir=”rtl” style=”margin-top:0pt; margin-bottom:8pt;”>FCIP چیست؟ این سوال رایجی است که متخصص شبکه کامپیوتر با آن آشنایی دارند اما ممکن FCIP چیه و چه مزیتهایی داره؟ به زبان ساده پروتکل FCIP (***** Channel Over IP) یک پروتکل ارتباطی در شبکه کامپیوتری بوده که علاوه بر سرعت قابلیتهای بیشتری نسبت به SAN داشته و شناخت آن برای مدیریت داده ها اهمیت دارد، شاید الان کمی سردرگم 😵 شده باشید برای
dir=”rtl” style=”margin-top:0pt; margin-bottom:8pt;”>FCIP چیست؟ این سوال رایجی است که متخصص شبکه کامپیوتر با آن آشنایی دارند اما ممکن FCIP چیه و چه مزیتهایی داره؟
به زبان ساده پروتکل FCIP (***** Channel Over IP) یک پروتکل ارتباطی در شبکه کامپیوتری بوده که علاوه بر سرعت قابلیتهای بیشتری نسبت به SAN داشته و شناخت آن برای مدیریت داده ها اهمیت دارد، شاید الان کمی سردرگم 😵 شده باشید برای همین به شما پیشنهاد میکنیم تا آخر این مقاله با رایانه کمک همراه شوید تا به تمامی سوالاتی که ذهنتان را درگیر کرده برسید.
معرفی FCIP در شبکه های کامپیوتری
پروتکل FCIP که با نامهای Fiber Channel Over IP، FC/IP، Storage Tunneling و Fibre Channel Tunneling شناخته میشود پروتکلی امنیتی و بر پایه ی IP است. عموما تکنسین های که خدمات امنیت شبکه کامپیوتری ارائه میدهند با این موضوع آشنایی دقیقتری دارند.
مدیریت داده یکی از الزامات هر سازمانی است و معمولا در این باره از فضای ذخیره سازی تحت شبکه ******* area Network که به اختصار SAN گفته میشه و حتما بارها اسمش رو شنیده اید استفاده میشود، این پروتکلی که داریم در موردش صحبت میکنیم در تکنولوژی san نقش مهمی داره! عملکرد این پروتکل به نحوی است که داده های Fibre Channel را با تونل کردن دیتا بین شبکه san بر روی شبکه ی IP ارسال میکند.
Fiber Channel یعنی چی؟ توجه کنید که FC یا (Fiber Channel) در واقع پروتکل انتقال داده و اطلاعات است که در شبکه های ذخیره سازی مثل san استفاده میشه، با تکنولوژی Fiber Channel که یعنی کانال فیبر نوری شاهد سرعت بالایی در انتقال داده ها خواهید بود، Fiber Channel پروتکلی است که برای ارتباط بین دستگاه های ذخیره سازی مثل سوئیچهای SAN، SAN STORAGE و سرورهایی که از HBA برای متصل شدن به SAN سوئیچ استفاده میکنند بکار میره.
ویژگی های FCIP در شبکه چیست؟
امکان اشتراک گذاری اطلاعات شبکه در فاصله ی طولانی و ظرفیت بالا و امکان راه اندازی آسان این پروتکل ارتباطی در مقایسه با san، قابلیت و سرعت بالاتر آن از دیگر مزیتهای این پروتکل است.
به عبارت دیگر FCIP از ادغام ترافیک استفاده نکرده و کارش اینه که ارتباط بین اترنت پرسرعت و کانالهای فیبر را مثل پل برقرار کنه یعنی FCIP از یک تونل استفاده میکند. انتقال اطلاعات بین سایتها، بایگانی داده ها و replication به سایتهای دیگر یکی از قابلیتهای کاربردی Routing است که FCIP ازش پشتیبانی میکند.
پروتکلهای IP SAN به دو گروه اصلی iSCSI و FCIP تقسیم میشود، Internet Small Computer ****** Interface یا iSCSI پروتکلی استاندارد بر پایه ی آی پی است، iSCSI SAN شامل iSCSI Target، ***** Initiator و شبکه آی پی بوده و iSCSI SAN شامل iSCSI Initiator ها ، iSCSI Targetو خود شبکه IP است، برقراری ارتباط بین ***** Initiator و iSCSI Target از طریق شبکه آیپی انجام میشود. زمانیکه بخواهید دو شبکه ی ** SAN را با WAN به یکدیگر وصل کنید باید از پروتکلهای FCIP استفاده کنید.
دو پروتکل ارتباطی FCoE و FCIP چه تفاوتهایی با هم دارند؟
FC بر روی اترنت یعنی چه؟ تکنولوژی FCoE (***** Channel Over Ethernet) به معنی کانال فیبر بر روی پروتکل اترنت است و متاسفانه افراد زیادی تفاوتهای آن را با FCIP نمیدانند و ما میخواهیم در ادامه مهمترین تفاوتهای آنها را برای شما شرح دهیم.
نحوه ی استفاده از FCoE چگونه است؟
FCoE برای همه ی مراحل شبکه یعنی شبکه به ذخیره سازی، شبکه به شبکه و میزبان به شبکه و FCIP تنها برای سوئیچ به سوئیچ کاربرد دارد.
Routing یا مسیریابی FCoE
FCoE را نمیتوان روی شبکه ها مسیریابی کرد در صورتیکه پروتکل FCIP بالعکس بوده و قابلیت مسیریابی روی شبکه را دارد.
عملکرد FCoE
FCoE از راه اترنت و بدون نیاز به IP اما FCIP دقیقا از طریق IP برای اجرای پروتکل عمل میکند.
محدودیت ها پروتکل FCoE در شبکه
FCoE در Data Center ها محدودیت استفاده ندارد اما FCIP در دیتاسنتر سازمانها با یک سیستم ذخیره سازی قابل اعمال است. میدونید که دیتا سنتر یعنی مرکز داده و مکانی هستش که بخشی از سرورهای کامپیوتری و تجهیزات شبکه با هدف میزبانی از مجموعه ی داده های بزرگ دور هم جمع شده اند.
قطعا شما هم میدانید که SAN از پروتکلهای Fiber Channel SAN، FCoE SAN و IP SAN استفاده میکند، اگر میخواهید برای سازمان خود پروتکل FC SAN را پیاده سازی کنید حواستان باشد که باید خیلی هزینه کنید 💰 و نباید در برابر مخارج فوق العاده گران HBA، کابلهای Optical Fiber یا فیبر نوری و سوئیچهای Fiber Channel عصبانی شوید. 😠
البته باید بدانید برخی از سازمانهای Enterprise یک شبکه ی IP دارند و پروتکل IP SAN از همان شبکه آیپی برای دسترسی سرورها به ذخیره سازها استفاده کرده و با این وجود دیگر نیازی به تجهیزات گران قیمت نخواهید داشت.
مزایای FC SAN : ایمن، مقاوم در برابر خطا
عیبFC SAN : گران بودن HBA، سوئیچهای FC و کابلهای فیبر نوری
مزایای iSCSI : راه اندازی آسان و عدم نیاز به مهارتهای Fiber Channel
عیب iSCSI : کاهش پهنای باند و عملکرد
مزایای FCoE در مقایسه با FC: عدم نیاز به سخت افزارهای تخصصی، عدم نیاز به مهارت خاص، هزینه ی مناسب
مزایای FCoE در مقایسه با iSCSI : قابلیت اطمینان و عملکرد مناسب
معایب FCoE در مقایسه با iSCSI : نیاز به سخت افزارهای پیشرفته و مهارتهای FC
کلام آخر:
حتما الان بعد از خواندن این مقاله دیگه در خصوص پروتکل FCIP سوال بی پاسخی برایتان باقی نمانده اما اگر همچنان ابهاماتی دارید که می خواهید پاسخ آن ها را بدانید بهتره از طریق شماره های ۹۰۹۹۰۷۱۵۴۰ یا ۰۲۱۷۱۲۹ با کارشناسان رایانه کمک تماس گرفته و مشکل خودتون را به صورت تلفنی یا اینترنتی رفع کنید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰